Advies voor mediators, advocaten en andere professionals

Pascale Schyns is een netwerker pur sang. Zij verbindt graag mensen met elkaar om gezamenlijk tot betere, meer structurele oplossingen te komen.    

Als professional loop je er in het contact met cliënten wellicht tegenaan dat zij niet goed in staat zijn de financiële consequenties van keuzes te overzien en daardoor geen enkele beslissing meer (durven) nemen.    

In mediation-trajecten komt het voor dat de ene partner veel meer financiële en fiscale kennis heeft dan de ander. Ongetwijfeld ben jij in de meeste gevallen zelf goed in staat deze kloof te dichten, maar het komt ook voor dat je daar externe hulp bij kunt gebruiken.    

Bankeniers kan helpen het mediation-proces vlot te trekken door jou of separaat de cliënt te adviseren. Dat kan gaan om de behoeftebepaling voor de partneralimentatie (waar jij al weken om vraagt, maar die niet aangeleverd wordt omdat jouw cliënt geen idee heeft waar te beginnen), fiscale regels rond de aftrek van hypotheekrente bij echtscheiding, de pensioensituatie, et cetera. Voor alimentatieberekeningen maak ik gebruik van het programma Split-on-line.    

Ben jij advocaat, mediator, notaris of anderszins actief in de financiële sector? En wil je kennismaken met mij als ervaren professional en gelijkgestemde? Neem dan contact met mij op via het contactformulier.