Veel mensen beginnen pas na hun vijftigste aan hun pensioen te denken. Dat is goed, want beter laat dan nooit. Maar het is verstandiger om hier veel eerder mee te beginnen. Nu bijvoorbeeld. Stel het regelen van je pensioen niet uit en maak een afspraak voor een pensioengesprek bij Bankeniers.  

Meer weten?

Neem contact op

Al sinds 1989 ben ik goed thuis in de financiële wereld, door mijn ruime nationale en internationale werkervaring in het bank-, hypotheek- en verzekeringswezen. Naast mijn inzicht in financiële en fiscale zaken bezit ik het vermogen om ingewikkelde kwesties helder te verwoorden. Ik onderzoek alle alternatieve mogelijkheden en consequenties, zodat jij er niet alleen voor staat en afgewogen keuzes kunt maken.

Contact

Dank je wel voor je bericht. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
Het is niet gelukt dit bericht te versturen. Probeer het nogmaals of neem telefonisch contact met ons op.

Pensioenscan

Binnen één tot anderhalf uur weet je precies waar je aan toe bent. De uitkomst van deze reële en onafhankelijke financiële beoordeling kan zijn dat jouw pensioen in orde is, of dat er advies gewenst is. Een recent pensioenoverzicht vormt de basis voor deze scan. Je krijgt een heldere uitleg over de opties, eventuele risico’s en te nemen stappen. Met als doel om op een eenvoudige manier straks een mooi bedrag beschikbaar te hebben en nu geen zorgen over jouw inkomen later.  

Uitruil van pensioenen

Bij uitruil wordt een deel van het ouderdomspensioen omgezet in een extra partnerpensioen, of wordt (een deel van) het partnerpensioen omgezet in extra ouderdomspensioen. In de praktijk heeft de ene partner (A) vaak meer pensioen opgebouwd dan de ander (B). Het kan lonend zijn om ouderdomspensioen van A te gebruiken om het partnerpensioen van partner B, met minder eigen opgebouwd pensioen, aan te vullen. Er zit wel een wettelijke begrenzing aan de uitruil; het partnerpensioen mag bijvoorbeeld nooit meer zijn dan 70 procent van het ouderdomspensioen. Ook is een eenmaal gemaakte keuze onherroepelijk. Andersom is het ook mogelijk om partnerpensioen om te zetten in extra ouderdomspensioen. Dit kan een overweging zijn wanneer er geen partner is, de partner wel voldoende eigen pensioen heeft opgebouwd of de partner een beperkte levensverwachting heeft. Deze uitruil kan alleen bij een pensioen op opbouwbasis. Als een partnerpensioen op risicobasis is verzekerd, is uitruil niet mogelijk. Bankeniers maakt jouw pensioeninkomen inzichtelijk en berekent de financiële gevolgen van uitruil of andere keuzemogelijkheden.

Toekomstpakket

Met het Toekomstpakket van Bankeniers helpen we je graag met al je vragen over pensioenopbouw. En we adviseren hoe je op een eenvoudige manier kunt beleggen of sparen, zodat er straks kapitaal beschikbaar is om lekker te leven. Jarenlange ervaring met pensioenen en andere financiële zekerheden voor de toekomst, laten zien dat vooruitkijken lonend is. Want een zakelijk verantwoorde, goede financiële basis is één van de belangrijkste voorwaarden voor persoonlijk geluk en rust in de volgende levensfase.  

Fiscaal vriendelijk

Pensioenregelingen zijn per bedrijf en per branche anders. Daardoor kun je een pensioengat hebben, bijvoorbeeld als je meerdere werkgevers hebt gehad. Ook als je minder dan 40 jaar pensioenpremie betaalt, krijg je minder uitgekeerd. En als jouw pensioenregeling een middelloonregeling is, wordt je uitkering niet gebaseerd op je laatst verdiende salaris, maar op het gemiddelde salaris tijdens je werkzame leven. Heb jij een pensioengat dat je wilt opvullen? Dan bieden pensioenproducten en lijfrentes je de mogelijkheid om extra te sparen. De hoogte van het bedrag dat je mag overhevelen wordt jaarruimte genoemd. Als je al eerder een pensioentekort had, mag je de jaarruimte van de afgelopen 7 jaar gebruiken. Meer weten? Neem contact op met Bankeniers!

Pensioen en hypotheek

Je bruto inkomen is na pensionering meestal lager maar gelukkig gaan ook veel belastingtarieven omlaag. Als je nog hypotheekrente betaalt, kan dat een nadeel zijn. Je krijgt dan minder belasting terug, waardoor je hypotheeklasten stijgen. Sinds 2001 mag je de hypotheekrente nog maximaal 30 jaar aftrekken. Ben je gepensioneerd en heb je geen recht meer op renteaftrek? Dan stijgen je woonlasten nog harder.Het kan daarom verstandig zijn om je hypotheek zo veel mogelijk af te lossen voordat je de  AOW-leeftijd bereikt. Daardoor dalen je maandelijkse kosten en houd je meer over om van te leven. Of je zorgt dat je meer pensioen opbouwt. In dat geval is het slim om daar zo vroeg mogelijk voor te gaan sparen. Je legt dan meer in én krijgt een hoger rendement. Bankeniers vertelt je er graag meer over en helpt je bij het maken van een keuze.