Verkiezingen: Wat zijn de plannen?

Op 22 november gaan we naar de stembus. Dit keer kiezen we een nieuw kabinet in de Tweede Kamer. Over de hele linie is te zien dat partijen het huidige belastingstelsel ingewikkeld vinden en iedereen wil dat wel op de één of andere manier vereenvoudigen. Sommige zoeken dat in het afschaffen van toeslagen en heffingskortingen, andere kijken verder en willen ook van het boxensysteem af.

Een aantal partijen maakt zich sterk voor de ondernemer: een enkeling wil de zelfstandigenaftrek verhogen of de belasting die bv’s betalen verlagen. Ook wat betreft het pensioen zien we interessante invalshoeken. Hier zien we meer tegenstellingen. Sommige partijen willen van de nieuwe Pensioenwet af, terwijl anderen er juist heel blij mee zijn. En wat te denken van belasting over vermogen. Daar vinden we extremen in de verkiezingsprogramma’s, die gaan tot een vrijstelling van 1 miljoen euro.

Wat is voor jou van belang?
Hoe kun je nu voor jezelf een beeld vormen van wat een partij wil? Als we kijken naar financiële planning dan zijn er diverse aandachtsgebieden die belangrijk zijn: Gezondheid, Relatie, Kinderen, Wonen, Werken, Ondernemen, Vermogen en Pensioen. 

Wat is de focus in jouw situatie? 
Is dat je Pensioen, je woonsituatie of je eigen bedrijf. De financiële focus per partij is kort beschreven door onze beroepsvereniging FPP. We zijn benieuwd welke partij(en) vanaf 2024 het beleid in Nederland gaat (gaan) bepalen. Uiteraard zullen wij ook bij Bankeniers deze ontwikkeling op de voet volgen en jou daar verder over informeren.

Lees hier het complete artikel van de FPP.