Mediators, advocaten en andere professionals

Als netwerker pur sang verbind ik graag mensen met elkaar, om gezamenlijk tot betere, meer structurele oplossingen te komen.

Als professional loopt u er in uw contact met cliënten wellicht tegenaan dat zij niet goed in staat zijn de financiële consequenties van keuzes te overzien en daardoor geen enkele beslissing meer (durven) nemen.

In mediation-trajecten komt het weleens voor dat de ene partner veel meer financiële en fiscale kennis heeft dan de andere. Ongetwijfeld bent u in de meeste gevallen zelf wel in staat deze kloof te dichten, maar het komt ook voor dat u daar externe hulp bij kunt gebruiken.

Ik kan u helpen het mediation-proces vlot te trekken door u te adviseren of separaat de cliënt te adviseren. Dat kan gaan om de behoeftebepaling voor de partneralimentatie (waar u al weken om vraagt, maar die niet aangeleverd wordt doordat uw cliënt geen idee heeft waar te beginnen), fiscale regels rondom de aftrek van hypotheekrente bij echtscheiding, de pensioensituatie et cetera. Voor alimentatieberekeningen maak ik gebruik van het programma Split-on-line.

Bent u werkzaam als advocaat, mediator, notaris of bent u anderszins actief in de financiële sector? En wilt u kennismaken met mij als gelijkgestemde en ervaren professional? Neem dan contact met mij op via het contactformulier.